Mario world featured afbeelding

Super Mario World

Wie in de jaren 90’ een SNES had kon bijna niet onder Super Mario World uit, want het spel werd standaard bij de SNES-console geleverd. Ik denk dat veel mensen hier ook wel blij mee zijn geweest want Super Mario World bleek echt een super leuk spel voor het hele gezin te zijn!

Het spel was toch best wel lastig om helemaal uit te spelen. En dan is meteen mijn vraag… wanneer vind jij dat je Super Mario World helemaal hebt uitgespeeld?

Veel mensen vinden dat ze het spel hebben uitgespeeld wanneer ze Bowser in het laatste kasteel hebben verslagen en daardoor Princess Peach hebben bevrijd. Dit klopt natuurlijk ook wel alleen nu merkte ik op dat ik na het verslaan van Bowser nog niet 96 levels had gehaald… en er staat toch echt op het doosje van het spel dat de game 96 levels bevat!

Het is bijvoorbeeld mogelijk om Bowser al te verslaan nadat je ongeveer 11 levels hebt gespeeld. Je kunt namelijk via de sterrenwereld precies voor Bowsers kasteel uitkomen. Maar is dit het doel van het spel? Theoretisch misschien wel want je hebt immers de Princess bevrijdt en de afkondiging van het spel gehad. Maar het mooie van Super Mario world vind ik zelf de geheimen in de levels. Het heeft me in de jaren negentig toch aardig wat tijd gekost om alle geheimen te vinden. We hadden nog geen internet thuis dus je moest het toch echt zelf allemaal ontdekken.

Al snel genoeg kwam ik erachter dat de levels die rood ingekleurd waren op de kaart op 2 manieren behaald konden worden. Bij de meeste gevallen is er een geheime plek waar je een sleutel in een slot moet doen. Wanneer je dit gedaan had werd er op de map een nieuwe route geopend.

Ook sommige spookhuizen kunnen op 2 manieren worden behaald. Dit gaat niet met een sleutel en slot maar word gewoon behaald zoals elk normaal level of het verslaan van een baas.

Veel geheime routes moeten in het spel behaald worden door middel van vliegen. Dit kan je met Yoshi doen of met het power up veertje (cape feather)

Buiten het feit dat er nieuwe routes en levels worden ontdekt met deze geheimen, ontdek je ook de ‘grote gekleurde buttons’ (zoals de green of red switch palace)

Dit zijn de kleine levels waarin je op het einde op een grote knop springt en dan zie je dat er allemaal blokken in de wereld worden verspreid. Dit helpt je gigantisch in het spel. Door deze blokken te unlocken maak je sommige levels wat makkelijk. Je kunt dan bijvoorbeeld over een lijn blokken lopen waar je normaal gesproken zou moeten springen. Ook geven bepaalde blokken power ups!

In wereld 2 zit in van de mooiste en nuttigste geheimen! Bij het spookhuis (Donut Ghost House) kun je meteen in de eerste ruimte vliegen en dan loop je zo bovenlangs in het spookhuis en uiteindelijk spring je naar beneden, pak je 4 ups, loop je door de deur en behaal je het level op de geheime manier. Zie deze video!

Dit unlocked een level boven het spookhuis (Top Secret Area) en hier kun je Yoshi en Power-Ups non stop halen!
Wanneer je Yoshi al hebt zul je er een leven bij krijgen. Dit is ontzettend handig omdat je hier bijvoorbeeld telkens heel snel veertjes kan halen om te vliegen in levels.

Zelf vond ik wereld 5 (Het bos) altijd een van de leukste werelden (Buiten de sterrenwereld). Deze wereld heeft bijna alleen maar levels met geheimen. Al waren deze geheimen niet echt heel moeilijk om te vinden.

Het moeilijkste geheim om te vinden vond ik misschien wel in het level Valley of Bowser 2 in wereld 7. Het duurde even voordat ik wist waar ik wezen moest!

Zo bevat elke wereld zijn geheimen! Sommigen zijn moeilijk te vinden en sommige moeilijk te bereiken!

Wil je weten welke geheimen er nog meer zijn? Kijk dan op ons youtube kanaal!

 

Geef een reactie