Pokemon blue version

Mijn eerste Game Boy met pokemon blue!


Mijn eerste Game Boy was de Game Boy Pocket. Ik kocht deze Game Boy omdat ik helemaal weg was van de pokemon serie op televisie, volgens mij toen de tijd op de zender fox kids. Bij de aankoop van deze Game Boy hoorde dan natuurlijk een pokemon spel! De keuze was red of blue. Ik koos voor blue aangezien een vriend van me graag red wou spelen.Eenmaal de Game Boy en het spel te hebben gekocht was ik meteen helemaal weg van de game play!

Je moest meteen een grote keuze maken in het begin van het spel…. welke starter kies je? Weg van het feit dat bijna iedereen Charmander (de pokemon die uiteindelijk in een grote vuurspuwende draak evolueerde) of Squirtle (de pokemon die een groot schildpad met dikke kanonnen op zijn rug zou worden)koos, ging ik heel eigenwijs voor Bulbasaur…. de gras pokemon met een bloem op zijn rug. Bulbasaur zag er lang niet zo cool uit als de andere 2 starters maar toch was dit mijn eerste starter ooit!

Waar mijn maatje (die pokemon red speelde) met zijn Charmander een ‘dikke’ ember leerde als eerste fire move, moest ik het doen met een ‘op het eerst ziende oog’ matige grass move: leech seed. Ik twijfelde nog om opnieuw te beginnen en toch te gaan voor een Charmander of Squirtle… maar ik bleef vertrouwen op Bulbasaur en opnieuw beginnen kon ik ook niet doen aangezien mijn maatje dan te ver voor zou lopen en dat kon natuurlijk absoluut niet! Ik wou tenslotte de grootste pokemon master aller tijden worden!
Ik liet mijn Bulbasaur dus niet in de steek en trainde gewoon vrolijk door met mijn buddie. Dit werd even later beloond op lvl 13 toen Bulbasaur dan eindelijk een goede grass move leerde! een ‘dikke vette’ vine whip! Kort erna werd mijn vertrouwen in Bulbasaur dubbel beloond aangezien de eerste gym een rock gym was en rock pokemon hebben een hekel aan gras pokemon. Het was one-shotten met de vine whip! Mijn maatje had hier heel wat meer moeite mee aangezien zijn Charmander niet effectief was tegen rock.
Een tijdje later bleek de tweede gym water te zijn. Weer werd het dus vine whip spammen! en in een mum van tijd had ik 2 badges binnen!
Ook hier had mijn maatje weer alle moeite met zijn net geëvolueerde Charmeleon. Ik werd dus steeds blijer en trotser op mijn kersverse Ivysaur.

Naarmate de gevechten in het spel steeds langer duurden, ging ik bepaalde moves die in eerste instantie niet goed leken toch steeds meer waarderen.
leech seed bleek een heerlijke spel te zijn die je maar 1 keer hoefde te spelen en vervolgens krijgt de tegenstander elke beurt schade en jij krijgt die schade als heal weer binnen! Ook poisenpowder en sleeppowder waren ideaal voor lange gevechten.

In de eerste fases van het spel trainde ik vrijwel alleen mijn starter pokemon. Ik had natuurlijk wel andere pokemons mee maar die zette ik nauwelijks in voor een gevecht. Dat veranderde toen ik een Abra en een Ghastly had gevangen. De Abra vangen was trouwens echt een drama.. Abra teleporteerde telkens weg. Op een gegeven moment gooide ik meteen maar een great ball en toen had ik Abra eindelijk!
Deze 2 pokemons vond ik in de serie echt vet en daarom ging ik ze snel levelen! In het spel bleken het ook goede pokemons te zijn.

Abra evolueerde aardig snel volgens mij al op level 16. Ghastly duurde er wat langer over. Die werd pas een Haunter op lvl 25.
Ondertussen had ik al meegekregen dat je een aantal pokemon alleen maar kon evolueren via het ruilsysteem in het spel. Kadabra en Haunter hoorde hierbij. Hiervoor had je een link kabel nodig en deze ging ik dus ook meteen kopen in de winkel. Samen met mijn maatje gingen we na aanschaf van de kabel meteen ruilen!
Hij had een Graveler die in een Golem evolueerde via het ruil systeem.
Na geruild te hebben had ik dus 3 sterke pokemon in bezit. Ivysaur was intussen al een Venusaur en nu kwamen daar dus Gengar en Alakazam bij.
Met deze 3 pokemon kwam ik een heel eind in het spel.

Later voegde ik nog wat pokemons toe aan mijn team. Dit waren Magmar, Garyados, Exeggutor en Snorlex. Met deze pokemons heb ik toen der tijd de elite 4 verslagen en het spel uitgespeeld. Na het spel te hebben uitgespeeld bleek er achteraf nog heel veel te kunnen in het spel, zoals bepaalde items vinden, breeden van pokemon en nog veel meer geheimen en truukjes! Hier kwam ik pas achter toen we internet kregen en ik deze geheimen/truukjes vond op het internet. Hierover kunt u binnenkort meer lezen!

Geef een reactie